FORUM HAYABUSA & B-KING Forum is closed, forum je uz zamknute. |
|
| Tvrdá páčka spojky | |
| | Autor | Správa |
---|
Kweni
Počet príspevkov : 477 Join date : 23.12.2010 Age : 33 Bydlisko : Nové Zámky
| Predmet: Tvrdá páčka spojky So august 11, 2012 3:00 am | |
| Zdar ľudia,
len tak medzi tým ako som čítal fórum ma napadla jedna vec a to že mám pomerne tvrdú páčku spojky.
Keď si to porovnám so spojkou môjho brata čo má GSX-F 650 (jemu sa dá naozaj stlačiť malíčkom, ide tak ľahko že človek nechápe) tak v porovnaní s mojou ide x-násobne ľahšie a neviem kde môže byť problém.
Zdá sa mi že tento problém ala tvrdá spojka bol od začiatku (teda možno to nie je problém ani vada ale mne to proste prekáža) ale chcel by som to nejak odstrániť a teda mali ste podobný problém ?
Podarilo sa vám to nejak odstrániť ?
(Spojka nie je zavzdušnená a momentálne je tam čerstvý olej (teda brzdová kvapalina)
Riki > teba som videl obhajovať tvrdosť hydraulickej spojky ale podľa mňa má ísť spojka ľahko (keď ide ľahko neznamená že nechytá spojku/prípadne opak/ proste funguje rovnako bratova aj moja len moja ide oveľa horšie/ťažšie)
dík za každú radu
(Brzdová tiež nejde najľahšie, v čom to môže byť ? Iný brzdový valček ?? ) | |
| | | riki1 Admin
Počet príspevkov : 813 Join date : 06.04.2009
| Predmet: Re: Tvrdá páčka spojky So august 11, 2012 11:44 am | |
| Tvoj brat ma "motorcek" 650-ku a ty mas motor jak v aute . Dakde som uz debatoval o tomto, ale tvrdil som prave , ze spojka na Hayabuse ide lahko, aspon som necitil rozdiel medzi mojou Hondou FMX650 co som mal a Busou. Lenze na FMX bol lankovy prevod a ten je tazsi, myslim a preto sa mi zdali obidve priblizne rovnake. Plati cim vacsi motor tym silnejsia spojka a teda aj vacsia sila, lebo packa spojky robi na vsetkych moto priblizne rovnaku drahu, takze nemozes urobit prevod sily lubovolne . | |
| | | jchvatal
Počet príspevkov : 102 Join date : 19.02.2012 Age : 39 Bydlisko : Bystřice
| Predmet: Re: Tvrdá páčka spojky Po august 13, 2012 2:23 pm | |
| Cvič ruku tím kolečkem co se mačká v ruce. Nebo nejezdi za chladného počasí ( tuhne sval v rukách a pak nemáš sílu a je to i dost nepříjemný - přitom chlad na ruce za jízdy nepociťuješ). Spojka jde opravdu lehce, stejně jako na mé bejvalé 650. | |
| | | Kweni
| Predmet: Re: Tvrdá páčka spojky Po august 13, 2012 8:09 pm | |
| milujem rady tipu "mačkať kolečko" .. už na motorkári.cz to 1000x napísali .. až som mal chuť im na to niečo napísať .. opakujem brat na 650ke spojka ide ľahko moja ide 3-4krát ťažšie .. nemám slabú ruku .. nechcem mačkať kolečko .. chcem ľahšiu spojku and nothing else riki máš asi pravdu bude to v tom že haya má väčší motor .. budem sa musieť stretnúť s nejakým hayabušákom a vyskúšať či mu nejde ľahšie .. | |
| | | jchvatal
Počet príspevkov : 102 Join date : 19.02.2012 Age : 39 Bydlisko : Bystřice
| Predmet: Re: Tvrdá páčka spojky Ut august 14, 2012 10:05 am | |
| Napsal jsem ti co mi pomohlo. Tak bacha abych ti to nenacpal do krku | |
| | | riki1 Admin
Počet príspevkov : 813 Join date : 06.04.2009
| Predmet: Re: Tvrdá páčka spojky Ut august 14, 2012 12:19 pm | |
| Na stlacenie mojej packy spojky vo vzdialenosti 15 cm od osi otacania treba 6,2 kg a aby aj fyzici boli spokojni tak je to sila 60 N , krutiaci moment 9 Nm. Malickom nestlacim, prstenikom s velkou namahou ano, ostatnymi prstami ano. | |
| | | Kweni
| Predmet: Re: Tvrdá páčka spojky St august 15, 2012 10:18 pm | |
| tak problém vyriešený .. potom čo sme vymenili spojkovú kvapalinu v bráchovej moto tak ju má takmer tak tvrdú ako ja .. podľa mňa tam mal naliaty nejaký motorový olej prípadne niečo podobné (bolo to čierne a na povrchu bolo vidieť olejový film) takže sa musím zmieriť s tým že spojka bude taká aká je a samozrejme budem mačkať kolečko | |
| | | Sponsored content
| Predmet: Re: Tvrdá páčka spojky | |
| |
| | | | Tvrdá páčka spojky | |
|
Similar topics | |
|
| Povolenie tohoto fóra: | Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
| |
| |
| Posledná téma | » FORUM JE UZ ZAMKNUTE ! FORUM IS CLOSED !Po jún 06, 2016 9:52 am pre riki1 » Viera verzus poznanie.Pi máj 13, 2016 3:27 pm pre riki1 » Gravitácia a "tmavá hmota".Ut máj 10, 2016 11:47 am pre riki1 » 3D virtuálna realita - A JE TO !St apríl 13, 2016 11:14 am pre riki1 » pancéřové hadicePi apríl 08, 2016 2:25 pm pre Přemek » Bezdrôtový prenos obrazovky smartfónu na TV, alebo projektor, "A JE TO !".Št marec 17, 2016 5:47 pm pre riki1 » Zadna pneu - vydrz.Pi február 26, 2016 1:49 pm pre Přemek » Ako sa svetlo dokáže širiť rovnakou rýchlosťou voči každému , alebo keď budúcnosť nastane skôr ako minulosť.Po február 08, 2016 1:04 pm pre riki1 » Prva jazda roku 2016.So február 06, 2016 3:50 pm pre riki1 |
|
|