|
| Maximálka - tachometr vs. GPS | |
|
+4Chertice Kweni riki1 hpridal 8 posters | |
Autor | Správa |
---|
Kweni
Počet príspevkov : 477 Join date : 23.12.2010 Age : 33 Bydlisko : Nové Zámky
| Predmet: Re: Maximálka - tachometr vs. GPS Ne september 23, 2012 10:33 pm | |
| nie je to zveličovanie .. skôr normálna logika .. ale to bajerniše flugžojg werke pozitív nemôže pochopiť | |
| | | prdlafka
Počet príspevkov : 376 Join date : 01.05.2009 Age : 50 Bydlisko : blava
| Predmet: Re: Maximálka - tachometr vs. GPS Ne september 23, 2012 10:49 pm | |
| z toho ovsem vyplyva, ze koleso je v preklze cca povedzme 7 km/h, cize daco podobne, ako keby si stal oprety prednym kolesom o stenu a gumoval by si sedmickou...kolko by ti asi ta pneu vydrzala??? tipujem, ze 15 tisic kilakov nie... | |
| | | Kweni
| Predmet: Re: Maximálka - tachometr vs. GPS Ne september 23, 2012 11:24 pm | |
| to nie .. ale takých 12.000km jo .. deformuje sa ti pneumatika .. choď do servisu/pneuservisu .. tam ti to snáď nejaký high quality učeň vysvetlí | |
| | | prdlafka
| Predmet: Re: Maximálka - tachometr vs. GPS Ne september 23, 2012 11:31 pm | |
| a ako sa ti deformuje pneumatika??? robis si prdel, alebo naozaj si myslis, chybne ukazovanie tachaca je sposobene permanentnym preklzom, alebo tak markantnou deformaciou pneumatiky???
| |
| | | Kweni
| Predmet: Re: Maximálka - tachometr vs. GPS Po september 24, 2012 12:17 am | |
| nerobím si prdel .. s tebou je radosť diskutovať o veciach na ktorých sa nezhodneme .. dva kikirikí na jednom dvore nem dobrý nápad .. musí prísť sám veľký moriak aby nás tu premazal | |
| | | prdlafka
| Predmet: Re: Maximálka - tachometr vs. GPS Po september 24, 2012 9:55 am | |
| no ja myslim, ze vyrobcovia tachometrov umyselne robia tachometre, ktore ukazuju viac, kedze je tazko urobit taky, aby bol na sto pro presny a je lepsie, ak ukazuje viac, ako menej... je mozne, ze aj trebars opotrebenie pneumatik moze mat daky maly vplyv na presnost tym, ze sa deru, zmensuju, kolesa sa tak tocia rychlejsie a teda tacho ukazuje viac...preklz a deformovanie je kravina... | |
| | | riki1 Admin
Počet príspevkov : 813 Join date : 06.04.2009
| Predmet: Re: Maximálka - tachometr vs. GPS Po september 24, 2012 11:14 am | |
| Prdlafka pise sice celkom rozumne (tachometre su caichovane do plusu aby mal vodic istotu, ze neukazuju menej a nemohol sa nato vyhovarat, ked ho nameraju, aj preto nesmies mat vacsie kolesa ako mas v technicaku napriklad), avsak aj kweniho profesor ma pravdu, lebo pri vysokych rychlostiach uz motorka prekonava velky odpor vzduchu, teda pneumatiky musia posobit velkou silou na povrch vozovky aby tuto rychlost moto dokazala udrziavat a teda aj preklzuju (a to nehovorim o tom ked moto este aj zrychluje).
Keby nebol odpor vzduchu, prdlafka by mal pravdu pri ustalenej rychlosti, ale kedze je, tak skor kweniho profesor ma pravdu. | |
| | | prdlafka
| Predmet: Re: Maximálka - tachometr vs. GPS Po september 24, 2012 11:23 am | |
| riki: hm...mozno aj to by tak trocha vysvetlovalo, preco som zadnu pneu zodral po 11 tisicoch kilakov, aj ked som jazdil relativne pomaly, turisticky, skratka pohodovo, ovsem v drvivej vacsine s maximalne vysunutym stitom, ktory v takom pripade naozaj funguje ako poriadna brzda...cize priznavam, ze daka snaha pneumatiky a isty minimalny preklz by tam eventuelne mohol byt, ale nemyslim, ze by sa odrazil na tachaci, kedze tachac rovnako zle ukazuje, aj ked vyradim a idem napriklad z kopca, alebo prichadzam ku krizovatke, cize s tym, ze ten preklz ma vplyv na tachac nadalej nesuhlasim, lebo v tychto pripadoch by sa to muselo vyrovnat so skutocnostou...ale je tam a aj koli nemu sa mina guma na kolese...ved keby som si tu gumu len tak kotulal pred sebou, pochybujem, ze ju vobec niekedy zoderiem... keby tp koleso dako moc klzalo, asi by to bolo aj citit na riadeni...a predne koleso mi obycajne prezije dve zadne (stale pri mojej turistickej jazde), cize sa derie len pri silnejsom brzdeni... dobre kwenas, nedam ti teda do drzky, za to, ze furt mudrujes, zachranil ta nas admin, jak nas rozsudil... | |
| | | Kweni
| Predmet: Re: Maximálka - tachometr vs. GPS Po september 24, 2012 4:48 pm | |
| jabadabadúú .. stačilo podporiť svoju argument podporiť výpoveďou profáka a už je všetko v cajchu .. che che che .. chi chi chi .. tiež mi predná pneu vydrží cca dve zadné | |
| | | Sponsored content
| Predmet: Re: Maximálka - tachometr vs. GPS | |
| |
| | | | Maximálka - tachometr vs. GPS | |
|
| Povolenie tohoto fóra: | Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
| |
| |
| Posledná téma | » FORUM JE UZ ZAMKNUTE ! FORUM IS CLOSED !Po jún 06, 2016 9:52 am pre riki1 » Viera verzus poznanie.Pi máj 13, 2016 3:27 pm pre riki1 » Gravitácia a "tmavá hmota".Ut máj 10, 2016 11:47 am pre riki1 » 3D virtuálna realita - A JE TO !St apríl 13, 2016 11:14 am pre riki1 » pancéřové hadicePi apríl 08, 2016 2:25 pm pre Přemek » Bezdrôtový prenos obrazovky smartfónu na TV, alebo projektor, "A JE TO !".Št marec 17, 2016 5:47 pm pre riki1 » Zadna pneu - vydrz.Pi február 26, 2016 1:49 pm pre Přemek » Ako sa svetlo dokáže širiť rovnakou rýchlosťou voči každému , alebo keď budúcnosť nastane skôr ako minulosť.Po február 08, 2016 1:04 pm pre riki1 » Prva jazda roku 2016.So február 06, 2016 3:50 pm pre riki1 |
|