|
| Silne kovove cvaknutie pri startovani (tesne po stalceni spinaca pred roztocenim startera) | |
| | Autor | Správa |
---|
riki1 Admin
Počet príspevkov : 813 Join date : 06.04.2009
| Predmet: Silne kovove cvaknutie pri startovani (tesne po stalceni spinaca pred roztocenim startera) Po august 31, 2015 1:19 pm | |
| Pri poslednych startoch studeneho motora som si vsimol, ze po stlaceni startovacieho tlacidla, pocujem silne kovove cvaknutie a potom sa motor roztoci a nastartuje. Pozeral som , ze ako vlastne funguje starter u nasej moto v servisnom manuale. Nie je tam ziadna vyskakovacia kotva ako u aut, ale od startera vedie ozubenie k startovacej spojke (je to vlastne volnobezka). Predpokladam, ze teraz v horucavach, ked aj v garazi je cez 30 stupnom a moto je naklonena na lavu stranu na stojene, tak olej uplne vytecie z tej spojky startera(je na pravej strane) a preto tak silno cvakne. Pri teplom motore sa to uz nedeje. Nabuduce, ked budem startovat studeny motor skusim moto naklonit na chvilu na pravy bok, aby tam natiekol olej a skusim tak. Mate podobnu skusenost ? | |
| | | Kweni
Počet príspevkov : 477 Join date : 23.12.2010 Age : 33 Bydlisko : Nové Zámky
| Predmet: Re: Silne kovove cvaknutie pri startovani (tesne po stalceni spinaca pred roztocenim startera) Po august 31, 2015 2:30 pm | |
| Tak myslím si že či mrzne, je 20°C a prší alebo 30°C a je sucho tak olej vo vani odstál v rovnakej polohe .. uvažujem uvažujem ale nič také sa mi nezdá .. ak budeš mať čas a chuť sprav aspoň krátku nahrávku (príp. video ) štartujem pomerne často ale kovové cvaknutie hmm to asi nie | |
| | | riki1 Admin
| Predmet: Re: Silne kovove cvaknutie pri startovani (tesne po stalceni spinaca pred roztocenim startera) St september 02, 2015 6:11 am | |
| Prvykrat sa sice potvrdilo sa co som predpokladal, ale bola to len nahoda (nahoda je blbec) a pri nakloneni moto na pravy bok, cvaknutie nebolo pocut.
Odvtedy som to uz ale skusil ja viackrat a cvaknutie je stale pocut aj ked predtym naklonim moto na pravy bok.
Mozno to bude nejake rele, musim spekulovat dalej. | |
| | | riki1 Admin
| Predmet: Re: Silne kovove cvaknutie pri startovani (tesne po stalceni spinaca pred roztocenim startera) Pi september 18, 2015 8:35 pm | |
| Tak uz som dospekuloval, uz to totiz nerobi, skusal som to uz tri krat a nic. Mozno buduce leto ked budu horucavy zase. | |
| | | jchvatal
Počet príspevkov : 102 Join date : 19.02.2012 Age : 39 Bydlisko : Bystřice
| Predmet: Re: Silne kovove cvaknutie pri startovani (tesne po stalceni spinaca pred roztocenim startera) Ne január 24, 2016 8:41 pm | |
| Tento jev nepozoruji. Moto i když stojí přes zimu, tak pak naskočí bez kovového cvaknutí. Možná máš už volnoběžku se silnými vůlemi a když dojde k aktivaci a záběru, tak má vetší vůli a tím ti udělá tu kovovou ránu. Každopádně to bude časem horší a horší až bude po volnoběžce a budeš doufat že se nekousne a nesepne, to by ti potom odvařila startér, pokud by tedy sepla ve vysokých otáčkách. | |
| | | riki1 Admin
| Predmet: Re: Silne kovove cvaknutie pri startovani (tesne po stalceni spinaca pred roztocenim startera) Ne január 24, 2016 9:52 pm | |
| ... si si to poriadne neprecital, robilo mi to len v horucavach a uz to davno nerobi, kedze uz horucavy boli davno ... | |
| | | Sponsored content
| Predmet: Re: Silne kovove cvaknutie pri startovani (tesne po stalceni spinaca pred roztocenim startera) | |
| |
| | | | Silne kovove cvaknutie pri startovani (tesne po stalceni spinaca pred roztocenim startera) | |
|
Similar topics | |
|
| Povolenie tohoto fóra: | Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
| |
| |
| Posledná téma | » FORUM JE UZ ZAMKNUTE ! FORUM IS CLOSED !Po jún 06, 2016 9:52 am pre riki1 » Viera verzus poznanie.Pi máj 13, 2016 3:27 pm pre riki1 » Gravitácia a "tmavá hmota".Ut máj 10, 2016 11:47 am pre riki1 » 3D virtuálna realita - A JE TO !St apríl 13, 2016 11:14 am pre riki1 » pancéřové hadicePi apríl 08, 2016 2:25 pm pre Přemek » Bezdrôtový prenos obrazovky smartfónu na TV, alebo projektor, "A JE TO !".Št marec 17, 2016 5:47 pm pre riki1 » Zadna pneu - vydrz.Pi február 26, 2016 1:49 pm pre Přemek » Ako sa svetlo dokáže širiť rovnakou rýchlosťou voči každému , alebo keď budúcnosť nastane skôr ako minulosť.Po február 08, 2016 1:04 pm pre riki1 » Prva jazda roku 2016.So február 06, 2016 3:50 pm pre riki1 |
|