|
| Poradte, udrzba, technicke rady, naco si davat pozor ... | |
| | Autor | Správa |
---|
paffyair
Počet príspevkov : 4 Join date : 09.12.2012 Age : 56 Bydlisko : Michalovce
| Predmet: Poradte, udrzba, technicke rady, naco si davat pozor ... Ne december 09, 2012 8:37 pm | |
| Ahoj Borci..... ako som uz pisal som novym majitelom Busy r.v. 2003. Mozte mi dat nejake rady myslim technicke naco sa zamerat co nezanedbat a podobne ? Nemate niekto manual v slovencine? Dik.................... | |
| | | prdlafka
Počet príspevkov : 376 Join date : 01.05.2009 Age : 50 Bydlisko : blava
| Predmet: Re: Poradte, udrzba, technicke rady, naco si davat pozor ... Ne december 09, 2012 9:00 pm | |
| ten manual dakde pogoogli, urcite ho najdes | |
| | | paffyair
Počet príspevkov : 4 Join date : 09.12.2012 Age : 56 Bydlisko : Michalovce
| Predmet: Re: Poradte, udrzba, technicke rady, naco si davat pozor ... Ne december 09, 2012 9:13 pm | |
| uz som ho nasiel..... dik
| |
| | | Kweni
Počet príspevkov : 477 Join date : 23.12.2010 Age : 33 Bydlisko : Nové Zámky
| Predmet: Re: Poradte, udrzba, technicke rady, naco si davat pozor ... Ut december 25, 2012 6:10 pm | |
| Tak keď už si majiteľ motorky a sú k dispozícii dlhé zimné večery
Výmena / Kontrola oleja Výmena / Kontrola chladiacej zmesi v chladiči Výmena brzdových kvapalín - vpredu aj vzadu
Ak je garážovaná v studenej garáži a nie je naštartovaná aspoň raz za +- 14dní tak batériu vybrať a zobrať domov
Kontrola pneu - zjazdené vymeniť / mäkké dofúkať - nech sa náhodou pneu nezdeformuje
Kontrola vôle reťaze / Umyť + namazať
Umyť + Naleštiť motorku
Koniec.
Naposledy upravil Kweni dňa St december 26, 2012 1:25 am, celkom upravené 1 krát. | |
| | | Milky
Počet príspevkov : 23 Join date : 11.12.2011 Bydlisko : Bratislava
| Predmet: Re: Poradte, udrzba, technicke rady, naco si davat pozor ... Ne december 30, 2012 5:31 pm | |
| aký význam ná štartovanie motora raz za +- 14 dni? to kto odporúča? výrobca ? výmena brzdovej kvapaliny pred zimou? výmena oleja pred zimou? | |
| | | riki1 Admin
Počet príspevkov : 813 Join date : 06.04.2009
| Predmet: Re: Poradte, udrzba, technicke rady, naco si davat pozor ... Ne december 30, 2012 6:10 pm | |
| Milky> urcite nestartovat, ked nikam nejdes, ale Kweni ani nepise, ze startovat, on pise, ze ak si nestartoval (teda nikde nebol) dlhsiu dobu, tak treba pre istotu vybrat baterku a dobit. A tiez "kontrola/vymena" neznamena vymena. A vymena brzdovych kvapalin, Kweni ich asi prave menil, tak sa mu to veeeeelmi zapacilo | |
| | | prdlafka
| Predmet: Re: Poradte, udrzba, technicke rady, naco si davat pozor ... Ne december 30, 2012 7:22 pm | |
| ajaaaaj tak aj sem uz dorazil virus zvany prestartovanie... | |
| | | Milky
| Predmet: Re: Poradte, udrzba, technicke rady, naco si davat pozor ... Ne december 30, 2012 7:51 pm | |
| kontrola / výmena môže znamenať aj výmenu :-) ale ok a načo mam pri odstavení moto kontrolovať olej či tam je? :-) však ho kontrolujem pred jazdou nie po odstavení moto :-)
ja som jeho vyjadrenie pochopil tak že naštartovať každých +- 14 dni alebo vybrať baterku do tepla ...... cez zimné obdobie keď sa nejazdí / načo vyberať baterku v lete ? :-)
výmena brzdovej kvapaliny na začiatku sezóny, to dúfam nemusím písať prečo
prdlafka áno áno vírus preštartovania ja všeobecne rozšírený :-)
riki1 pracujem pri autách a motorkách už 30 rokov a niekedy sa mi tu veľmi zle čítajú zaručene rady ako na to , ale je koniec roka tak si nekazme novy rok :-) | |
| | | prdlafka
| Predmet: Re: Poradte, udrzba, technicke rady, naco si davat pozor ... Ne december 30, 2012 8:37 pm | |
| myslim, ze na baterku je najlepsie napojit ju na automaticku nabijacku a nechat napojenu celu zimu a vtedy moze byt kludne aj na mraze...odskusane, funguje...chce to len 20 minut roboty a urobit si vyvod na nabijacku, tam to napojit nechat celu zimu | |
| | | Milky
| Predmet: Re: Poradte, udrzba, technicke rady, naco si davat pozor ... Ne december 30, 2012 8:48 pm | |
| dobre píšeš baterka je stavaná na zimu | |
| | | Kweni
| Predmet: Re: Poradte, udrzba, technicke rady, naco si davat pozor ... Ne december 30, 2012 9:10 pm | |
| Milky ty môžeš robiť všetko prvý jarný deň .. nedajbože niečo robiť počas zimy .. však ty vieš .. 30rokov skúseností ..
štartovanie motora som tam dal len kvôli tej batérii nech len tak neleží celú zimu ..
kúpil jazdenú motorku .. takže kontrola / výmena brzdovej si nemyslím že je prebytočná .. čo sa týka ročného obdobia tak tam si myslím že je úplne jedno či sa mení počas zimy alebo pred letom keď nie je nejaký defekt v brzdovom systéme čo si myslím že na motorke je viditeľné ..
prečo nie je dobré meniť brzdovku počas zimy ? rád sa poučím ..
A opakujem jedná sa o motorku ktorú teraz kúpil ..
PS : ja som menil brzdové + spojkovú po 18mesiacoch a brzdové boli Ok len Spojková bola Ko .. | |
| | | Milky
| Predmet: Re: Poradte, udrzba, technicke rady, naco si davat pozor ... Ne december 30, 2012 9:39 pm | |
| čakal som tvoju podraždenú reakciu :-)
iba jeden dotaz , piseš menil som brzdovú bola ok? ako to vieš? ty máš pristroj na meranie bodu varu? či iba podľa farby?
nemá cenu s tebou o niečom vôbec debatovať, ty si rob moto ako uznáš za vhodné ja ich budem robiť podla seba. Keď sa budeš veľa učiť možno zmeníš svoje myslenie a ak nie aj tak dobre.
Už nebudem riešiť tu žiadne veci, končím debatu :-)
Kweni, posledná vec ja robím motorky celý rok nakoľko mam servis :-)
Pekne sviatky všetkým :-) | |
| | | Kweni
| Predmet: Re: Poradte, udrzba, technicke rady, naco si davat pozor ... Št január 03, 2013 10:31 pm | |
| | |
| | | Sponsored content
| Predmet: Re: Poradte, udrzba, technicke rady, naco si davat pozor ... | |
| |
| | | | Poradte, udrzba, technicke rady, naco si davat pozor ... | |
|
Similar topics | |
|
| Povolenie tohoto fóra: | Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
| |
| |
| Posledná téma | » FORUM JE UZ ZAMKNUTE ! FORUM IS CLOSED !Po jún 06, 2016 9:52 am pre riki1 » Viera verzus poznanie.Pi máj 13, 2016 3:27 pm pre riki1 » Gravitácia a "tmavá hmota".Ut máj 10, 2016 11:47 am pre riki1 » 3D virtuálna realita - A JE TO !St apríl 13, 2016 11:14 am pre riki1 » pancéřové hadicePi apríl 08, 2016 2:25 pm pre Přemek » Bezdrôtový prenos obrazovky smartfónu na TV, alebo projektor, "A JE TO !".Št marec 17, 2016 5:47 pm pre riki1 » Zadna pneu - vydrz.Pi február 26, 2016 1:49 pm pre Přemek » Ako sa svetlo dokáže širiť rovnakou rýchlosťou voči každému , alebo keď budúcnosť nastane skôr ako minulosť.Po február 08, 2016 1:04 pm pre riki1 » Prva jazda roku 2016.So február 06, 2016 3:50 pm pre riki1 |
|